Diverse

11 indicii că ești doar opțiunea de rezervă

11 indicii că ești doar opțiunea de rezervă

Fiecare persoană merită să fie în centrul atenției cuiva și să se simtă valorizată într-o relație sau în viața cuiva. Cu toate acestea, există momente când poți simți că ești doar o opțiune de rezervă pentru cineva. Cum poți recunoaște această situație? Iată câteva indicii care te pot ajuta să înțelegi dacă ești considerat doar o opțiune de rezervă de către cineva.

1. Contactează doar atunci când are nevoie:

 • Dacă cineva te contactează doar atunci când are nevoie de ajutor sau de companie în anumite momente, dar te ignoră în restul timpului, acesta poate fi un semn clar că ești o opțiune de rezervă.

2. Nu îți acordă atenție în public:

 • Dacă persoana cu care ești se poartă diferit în public față de momentele private, în care își arată interesul față de tine, acesta poate fi un indiciu că ești doar o aparență pentru a menține aparențele.

3. Îți dă promisiuni pe termen lung, dar nu le respectă:

 • Dacă cineva îți promite că va face schimbări sau că va investi mai mult în relația voastră, dar nu acționează în consecință, acesta poate fi un semn de neatenție față de tine.

4. Păstrează o relație cu altcineva în paralel:

 • Dacă descoperi că persoana cu care ești are și o altă relație și te păstrează în umbră, acesta poate fi un indiciu clar că ești o opțiune de rezervă.

5. Refuză să facă planuri viitoare cu tine:

 • Dacă cineva refuză să facă planuri pentru viitor cu tine sau evită discuțiile despre o relație serioasă, acesta poate să nu te vadă ca pe cineva de lungă durată.

6. Nu te introduce în cercul său social:

 • Dacă nu ești prezentat familiei sau prietenilor sau dacă ești ținut în afara vieții sociale a cuiva, acesta poate fi un indiciu că nu ești o prioritate.

7. Nu împărtășește despre sine:

 • Dacă persoana cu care ești nu împărtășește informații personale sau nu te lasă să îl cunoști mai bine, acesta poate să nu te vadă ca pe cineva important în viața sa.

8. Te compară cu alții:

 • Dacă cineva te compară în mod constant cu alte persoane sau îți spune că ar putea găsi pe cineva mai bun, acesta poate să nu te valorizeze cu adevărat.

9. Ia decizii fără să te consulte:

 • Dacă ești lăsat în afara deciziilor importante sau nu ești consultat în privința schimbărilor care te afectează, acesta poate fi un indiciu că ești considerat doar o opțiune de rezervă.

10. Are tendința de a se retrage în momente dificile:

 • Dacă cineva se retrage sau dispare atunci când se confruntă cu dificultăți sau cu provocări în relație, acesta poate să nu fie dispus să investească în relația voastră.

11. Nu acordă atenție nevoilor tale:

 • Dacă nevoile tale sunt ignorate sau lăsate în plan secundar, acesta poate fi un semn că ești o opțiune de rezervă.

Dacă recunoști aceste indicii în relația ta sau în viața cuiva, este important să ai o discuție deschisă și sinceră pentru a clarifica intențiile și pentru a decide cum dorești să mergi înainte. Fiecare persoană merită să fie apreciată și să se simtă valorizată în relație și în viața cuiva.

Post Comment